Het belevingsdiner
Zal ik u eens een geheimpje vertellen? Als ik naar een restaurant ga wil ik vooral lekker en eerlijk eten voor een juiste prijs-kwaliteitverhouding, maar eigenlijk is dat oud nieuws.
Ten tweede ben ik op zoek naar belevenis en hoop ik op een wow-effect. En het liefste wil ik zo enthousiast zijn over het bezoek aan het desbetreffende restaurant dat ik het van de daken wil schreeuwen. Bij mijn eigen activiteiten probeer ik dan ook altijd vanuit de gast en niet vanuit de ondernemer te denken. Dat betekent dat ikzelf van alles wat ik doe of creëer, vanuit deze gedachte, super blij moet worden. Want alleen als mijn gasten in deze stemming komen ben ik tevreden. Het toverwoord is beleving. Uiteraard naast kwaliteit, maar dat hoort vanzelfsprekend te zijn.
Misschien is beleving een vaag begrip. Denk dus aan je gekste dromen, realiseer ze en je weet wat beleving is. Dat is wat ik wil, als gast en als chef voor mijn gasten. Niet de hele avond, maar met regelmaat, zodat de indrukken tussendoor verwerkt kunnen worden. Precies in de juiste dosering.